duminică, 20 februarie 2011

RETETE PE BAZA DE "INARIPATE"BUDINCA DE PASARE
Cantitati: 1 pui (1 kg.), 200 g smintina, 60 g unt, sare, piper.

Se fierbe puiul in apa cu sare, se dezoseaza, se trece de doua ori prin masina de tocat, se adauga 100 g smintina, 100 ml din zeama in care a fiert puiul si se pune sa scada in baie de abur dupa ce s-a potrivit de sare si piper. In momentul in care se serveste se aduga restul de smintina si untul. Se serveste cu pireu de cartofi, orez sau soteuri de legume. Compozitia poate fi folosita la umpluturi si la pateuri.

BIRD PUDDING
Quantity: 1 chicken (1kg.), 200 g cream, 60 g butter,salt and pepper.

Boil chicken in water with salt, boned, passing twice through a meat grinder, add 100 g cream, 100 ml of the boiled chicken soup and put it to lose steam bath after the matchsalt and pepper. When served to add the remaining cream and butter. Serve with mashed potatoes, rice or vegetables saute. The composition can be used for stuffing pies.PUI CU ARDEI
Cantitati: 1 pui (1 kg.), 5-6 catei de usturoi, 100 ml ulei (cine doreste poate folosi si ulei de masline) 100 g slanina afumata, 2 cepe, 1 kg ardei grasi, 500 g rosii, sare piper.

Se taie puiul in bucati si se rumeneste impreuna cu usturoiul. Se aduga slanina taiata felioare si cepele taite marunt. Cand s-au calit, se pun ardeii grasi copti, curatati si taiati feliute, precum si rosiile curatate de seminte si decojite, de asemenea taite feliute. Totul se fierbe descoperit, la foc mic. Se potriveste de sare si piper si se scade.
Mancarea se poate pregati si din carne de miel.
CHICKEN WITH PEPPERS
Quantity: 1 chicken (1 kg.), 5-6 cloves garlic, 100 ml of oil (who wants can also use olive oil) 100 g smoked bacon, 2 onions, 1 kg pepper, 500 g tomatoes, salt pepper.

Cut chicken into pieces and browned with garlic. The sliced bacon and add chopped onions noodles. When they hardened, place the bell peppers roasted, peeled and sliced, peeled and seeds and hulled, sliced noodles also. All simmer uncovered over low heat. With salt and pepper and drops.
The food is prepared and lamb.

PUI CU CIUPERCI
Cantitati: 1 pui (1 kg.), 50 g unt, 500 g ciuperci, 1 ceapa tocata, sare, 1 virf de cutit boia de ardei, 100 g smintina, o lingurita zeama de lamiie.

Se taie puiul in bucati, se sareaza si se pune sa se prajeasca in unt. Cind s-a rumenit pe ambele parti, se adauga boiaua si 100 ml apa. Cind este pe jumatatate patruns se adauga ciupercile, ceapa rasa si calita. Cind puiul este gata, se scoate, iar in sosul ramas se adauga zama de lamiie si smintina. Se lasa se fiarba impreuna si se servete.

CHICKEN WITH MUSHROOMS
Quantity: 1 chicken (1 kg.), 50 g butter 500 g mushrooms, chopped 1 onion, salt, a knife tip paprika, 100 g sour cream, one teaspoon lemon juice.

Cut chicken into pieces, add salt and cook to fry in butter. When its browned on both sides, add paprika and 100 ml water. When is half broke add mushrooms, onions breed and quality. When chicken is done, remove and add the remaining sauce and sour lemon Zama. Let it boil together and serves

SPARANGHE CU PUI
Cantitati: 1 pui (1 kg.), 50 g sparanghel, ½ lamiie, 20 g faina, 100 g smintina, 100 g unt, sare, piper.
 
Se taie puiul in bucati mici si se prajeste inabusit pana se face moale. Se curata sparanghelul (se cojeste partea alba a sparanghelului) si se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si zeama se se patreaza. In uleiul in care s-a prajit carnea se presara faina si se stinge cu zeama in care a fiert sparanghelul.CHICKEN ASPARAGUS
Quantity: 1 chicken (1 kg.), 50 g asparagus, ½ lemon, 20 g flour, 100 g cream, 100 g butter, salt and pepper.

Cut chicken into small pieces and fry until it is soft suppressed. Peel asparagus (white part is peeling the asparagus) and boil in salted water. Drain the brine to be patreaza. In the oil that fried meat in flour and sprinkle with lemon juice off the boiled asparagus


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu